Przepraszam wszystkich kochanych gapiów utrudniających nam pracę przy tym zdarzeniu , wiem że wy wiedzie lepiej co i jak macie robić , lepiej od nas ratowników i osób które się znają na obsłudze skomplikowanego sprzęty do wydobywania poszkodowanych z wnętrza samochodu , ale jeżeli macie pisać takie głupoty naskakując na osoby z osp to lepiej nic nie piszcie , bo osp to nie psp i nam się należy szacunek za to że w ogóle chcemy pomagać i że robimy to jak umiemy .Osoby które z samochodu zostały wyciągane to już były osoby nie mające żadnych szans na przeżycie , czyli kwalifikacja czarna .Co do dziewczyny to my nie jesteśmy lekarzami , że mamy obowiązek ją w jakikolwiek sposób ratować farmakologicznie czy transportować natychmiast do szpitala . To jest zadanie dla zespołów ratownictwa medycznego .Ja do akcji przeprowadzonej przez nas z OSP nie mam nic do zarzucenia , zrobiliśmy co mogliśmy . I mój jedyny apel na przyszłość do GAPIÓW , o ile nie macie jak nam pomóc i nie wiecie jak to proszę o nie przeszkadzanie . Pozdrawiam . P.S nikt z osp w tym dniu i przy tym zdarzeniu nie był w stanie nietrzeźwym czy nawet wskazującym na taki .
Ciekawy jestem która OSP . Oby dwie jednostki OSP nie posiadają sprzętu hydraulicznego do uwalniania uwięzionych osób ...
26 latka była w ciąży... szkoda tak młodych ludzi. Kamila (25lat) znałem z dzieciństwa.
Jak przejeżdzałeś i widziałeś opieszałośc strazy, to czemu się nie zatrzymałeś i nie udzialiłeś pomocy poszkodowanym na miejscu wypadku, tylko jakby nigdy nic dałes dyla? Wrawo dla OSP, kondolencje dla Rodzin.
Do "aaaa" - nie muszą się spieszyć bo ta żywa osoba nie miała szans??? SZOK!!! To jest właśnie nasza straż pożarna. Grunt to fajnie wypaść w telewizji.
Ogromne wyrazy współczucia dla rodzin.
Obserwator taki mądry jesteś ?
To daj pieniądze na sprzęt hydrauliczny dla jednostek z OSP
zestaw kosztuje ok. 50 tys
Gminy nie jest stać na wszystko
Niebezpieczne zakrety,zero oznakowania,korzen przebijajacy asfalt tuz przed miejscem wypadku,nawet przy niewielkiej predkosci podbija auto,miejscowi go omijaja ale jesli ktos nie zna drogi...pojawiajacy sie i znikajacy znak ustap pierwszenstwa od strony Trzepnicy stwarza b.duze niebezpieczenstwo,obecnie nie ma znaku a i tak ludzie ustepuja mimo,ze sa po prawej,jadacy z lewej tez chca ustapic...Wszyscy narzekaja a nikt z tym nic nie robi!!!Wspolczuje rodzina...:(
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!