metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ochotnik ~ochotnik (Gość)08.05.2013 13:06

Przepraszam wszystkich kochanych gapiów utrudniających nam pracę przy tym zdarzeniu , wiem że wy wiedzie lepiej co i jak macie robić , lepiej od nas ratowników i osób które się znają na obsłudze skomplikowanego sprzęty do wydobywania poszkodowanych z wnętrza samochodu , ale jeżeli macie pisać takie głupoty naskakując na osoby z osp to lepiej nic nie piszcie , bo osp to nie psp i nam się należy szacunek za to że w ogóle chcemy pomagać i że robimy to jak umiemy .Osoby które z samochodu zostały wyciągane to już były osoby nie mające żadnych szans na przeżycie , czyli kwalifikacja czarna .Co do dziewczyny to my nie jesteśmy lekarzami , że mamy obowiązek ją w jakikolwiek sposób ratować farmakologicznie czy transportować natychmiast do szpitala . To jest zadanie dla zespołów ratownictwa medycznego .Ja do akcji przeprowadzonej przez nas z OSP nie mam nic do zarzucenia , zrobiliśmy co mogliśmy . I mój jedyny apel na przyszłość do GAPIÓW , o ile nie macie jak nam pomóc i nie wiecie jak to proszę o nie przeszkadzanie . Pozdrawiam . P.S nikt z osp w tym dniu i przy tym zdarzeniu nie był w stanie nietrzeźwym czy nawet wskazującym na taki .

00

..... ~..... (Gość)08.05.2013 13:30

"fireman" napisał(a):

Ciekawy jestem która OSP . Oby dwie jednostki OSP nie posiadają sprzętu hydraulicznego do uwalniania uwięzionych osób ...

00

xxx ~xxx (Gość)08.05.2013 13:34

jak sięnazywał ten adrian(19 lat) co zginoł w tym wypadku?

00

gość ~gość (Gość)08.05.2013 13:35

26 latka była w ciąży... szkoda tak młodych ludzi. Kamila (25lat) znałem z dzieciństwa.

00

syzyf piotrków ~syzyf piotrków (Gość)08.05.2013 13:35

"obserwator" napisał(a):
przejazdzalem kolo tego wypadku tragedia ale to co zobaczyłem jeszcze to zgroza tyczy sie panow ze strazy tych ochotników .panowie tragedia zadnej pomocy z waszej strony skąd wy jesteście wogóle mam tylko nadzieje ze wkoncu ktos wyciagnie jakies konsekwencje .jak macie tak to robic to lepiej siedzcie w garazu i pokażcie sie na swiecie .p.s ciekawe czy byli trzezwi ci "strazacy ochotnicy" pozdrawiam

Jak przejeżdzałeś i widziałeś opieszałośc strazy, to czemu się nie zatrzymałeś i nie udzialiłeś pomocy poszkodowanym na miejscu wypadku, tylko jakby nigdy nic dałes dyla? Wrawo dla OSP, kondolencje dla Rodzin.

00

ktoś ~ktoś (Gość)08.05.2013 13:41

Do "aaaa" - nie muszą się spieszyć bo ta żywa osoba nie miała szans??? SZOK!!! To jest właśnie nasza straż pożarna. Grunt to fajnie wypaść w telewizji.
Ogromne wyrazy współczucia dla rodzin.

00

edek ~edek (Gość)08.05.2013 13:45

kto tasm dokładnie zminoł ,bo nie kojarze

00

XYZ ~XYZ (Gość)08.05.2013 13:46

Obserwator taki mądry jesteś ?
To daj pieniądze na sprzęt hydrauliczny dla jednostek z OSP
zestaw kosztuje ok. 50 tys
Gminy nie jest stać na wszystko

00

pjetrek ~pjetrek (Gość)08.05.2013 13:47

"Gosc" napisał(a):

a Tobie Piotrkowianin a co znowu chodzi?

00

aaaaaa ~aaaaaa (Gość)08.05.2013 13:50

Niebezpieczne zakrety,zero oznakowania,korzen przebijajacy asfalt tuz przed miejscem wypadku,nawet przy niewielkiej predkosci podbija auto,miejscowi go omijaja ale jesli ktos nie zna drogi...pojawiajacy sie i znikajacy znak ustap pierwszenstwa od strony Trzepnicy stwarza b.duze niebezpieczenstwo,obecnie nie ma znaku a i tak ludzie ustepuja mimo,ze sa po prawej,jadacy z lewej tez chca ustapic...Wszyscy narzekaja a nikt z tym nic nie robi!!!Wspolczuje rodzina...:(

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat